PUGLIA IN DE HAK VAN ITALIË

 

WANDELVAKANTIE


Puglia – in de hak van Italië

Het mooiste tijdstip om te wandelen is ’s ochtends met zonsopkomst. De warmte is comfortabel en de ontwakende omgeving is betoverend. De Trulli met hun puntdaken steken hier en daar boven de olijfbomen uit. Langs de weg staan de fruitbomen te glinsteren in de ochtendzon.
Weer terug in ons natte kikkerlandje denk ik met weemoed terug…

Helaas heb ik geen georganiseerde wandelreizen kunnen vinden in de streek Puglia (Apulië). Enkele reisorganisaties die wel een reis aanbieden:

SNP reizen: in Apulië overnacht je in sfeervolle en landelijk gelegen agriturismi, gesitueerd in traditionele boerderijen. Deze reis is geen echte wandelvakantie. Je ontvangt een reispakket met enkele wandeltochten. Je kunt je vakantie zo actief maken als je zelf wilt.

TUI: via deze reisorganisatie kan je verschillende reizen naar Puglia  boeken.

Booking.com: boek zelf een vlucht en regel een of meerdere slaapplekken via Booking.com. Een voordeel is dat eenvoudig annuleren van je hotel vaak nog tot op het laatste moment mogelijk is. Je kan vliegen op Bari of Brindisi. Wij sliepen bij Masseria Montenapoleone en bij het wat kleinschaligere Al Trulletto (appartement in Trulli).

SNP Natuurreizen