GR5 VAN WILDERT NAAR WUUSTWEZEL

Mijn zus en ik hadden bedacht dat we, nu we verzot zijn op het wandelen van de GR5, we ook wel het stuk Hoek van Holland naar Maastricht er bij kunnen pakken. Zo zijn we in het voorjaar zomaar begonnen met wandelen in Bergen op Zoom. Deze 1e dag hadden we alleen maar regen, regen en nog eens regen. Dus eigenlijk niet zo’n goed begin. Het landschap ziet er dan ineens wat droever uit!

Nu in het najaar begon het weer te kriebelen en hebben we onze 2e etappe opgepakt, van Wildert naar Wuustwezel. De weerapp beloofde zon, een 9 voor wandelen, wat wil je nog meer? Helaas, onderweg bij Tilburg kwam een stevige mist opzetten. Maar altijd beter dan regen…

Het landschap van deze etappe lijkt veel op Brabant, aan de bebouwing en wegen kan je zien dat je in België wandelt, wat de wandeling speciaal maakt. In dit jaargetijde is het genieten van alle soorten en maten van paddenstoelen natuurlijk. Maar het meest bijzonder van deze wandeling vind ik de volledige stilte die wij ervoeren op Kalmthoutse heide!