GR5 NEUFCHEF – RONGUEVILLE

4 dagen wandelen in het voorjaar van 2015

Met Hemelvaart 2015 pakken we onze wandeltocht naar Nice weer op. Rond het middaguur van de 1e dag komen mijn zus Jeanne en ik aan in het plaatsje Neufchef waar we het vorig najaar onze wandelweek stopten. Nadat we onze auto onder het toeziend oog van een rokende bewoner parkeren voor de plaatselijke ‘Marie’ beginnen we relaxed aan onze wandeling. De kilo’s op onze ruggen lijken niet zo zwaar dit keer. Dit dankzij het wandelweekend van 2 weken terug in Zuid-Holland.

Wat een mooie groene omgeving! In het voorjaar ziet de natuur er toch net weer allemaal groener en frisser uit, de bossen ruiken naar bieslook en de seringen bloeien overal volop. Het hotel waar wij de 1e nacht overnachten is aan de achterzijde zelfs helemaal bekleed met deze mooie bloeiers. Ook is er veel nieuw leven te zien van lammetjes tot broedende en jonge zwanen.

De 1e nacht verblijven we in een supermooie B&B in Romblas, waar we zelfs ieder een eigen 2-persoonsbed hebben, verdeeld over 2 verdiepingen in een sprookjesachtige sfeer. De volgende dag vervolgen we onze tocht naar Plesnois. De wandeling tijdens deze dag is wat straffer en gaat veelal door het bos, waar de bieslookgeur nu toch wel een beetje tegen gaat staan…

Moe, maar voldaan komen we aan het einde van de dag aan bij onze chambre d’hote, de enige in dit kleine gehucht. Gelukkig hebben we half pension geboekt bij de vriendelijke madam Meyer zodat we niet meer de deur uit hoeven. In gezelschap van haar buurvrouw en haar nichtje serveerde zij een smaakvol diner voor ons in haar huiskamer. Soms wat hilarisch, dit gezelschap heeft slechts een beperkte kennis van de Engelse taal en dat levert leuke gesprekken op. En onze kennis van de Franse taal zou ook wat beter kunnen…

Op onze 3e wandeldag gaan we om Metz heentrekken, zo was afgesproken met onze gezinsleden. Aan het einde van de middag zouden we dan in Jussy opgepikt worden met de auto om met z’n allen te overnachten in Metz. Wat wij niet voorzien hebben is de route wijziging en het afgesloten tunneltje, waardoor wij ‘ineens’ op de brug naar Metz staan. Ter plekke besluiten we om ons plan aan te passen en langs de Moezel naar het centrum van Metz te wandelen via de bewegwijzering GR5F.

Aangekomen in het hotel zijn we te vroeg voor toegang tot de kamers. Maar na het vertellen van ons wandelavontuur aan de receptioniste en de vraag of we onze rugzak dan een uurtje ergens kunnen stallen, kregen we zonder aarzelen de sleutels. We stegen in aanzien! En dan moet je natuurlijk niet zo dom zijn om je schoenen en rugzak in je eigen kamer te zetten om even mee in de andere kamer te gaan kijken… en dan de verkeerde deur pakken waardoor je ineens op straat staat. Tja, op kousenvoeten weer door de voordeur naar binnen langs de receptie, weg aanzien…

Na een heerlijke middag en avond in de mooie stad doorgebracht te hebben met onze familieleden, laten we ze ‘s ochtends vroeg al slapend achter in Metz voor onze laatste wandeldag tot aan het plaatsje Rongeuville.

In de autorit naar huis passeren we veel dorpjes die we de afgelopen jaren al wandelend bezocht hebben in Frankrijk, Luxemburg, België en Limburg. Trots!

2015-05-15 14.06.09

Voor het vervolg klik hier – voor de vorige etappe klik hier

One thought on “GR5 NEUFCHEF – RONGUEVILLE

Comments are closed.