GR5 VAN HOEK VAN HOLLAND NAAR ROCKANJE / NEDERLANDS KUSTPAD

Voorspelling was regen, zon, regen, regen en regen.

Mooi weer wandelaars zoals wij zijn, hebben toch besloten om de stoute schoenen aan te trekken, rugzak op en gaan. Een fantastisch wandelweekend is het geworden. De gevallen regen was geen regenjas waardig, het zonnetje scheen regelmatig en zoals vaak in Nederland waren de voorspellingen niet geheel juist!

Zaterdag
De wandeling start in Hoek van Holland bij de haven. Wij verwachtten veel zeeschepen te zien, maar helaas ging de route het binnenland in. Op z’n brabants gezegd ‘ok moi’, maar niet naar onze verwachting. Zeker niet toen we tussen punt 34 en 35 de grasdijk niet op konden en wederom enkele km’s over het saaie fietspad mochten… we hebben overwogen om verder te gaan langs de Nieuwe Waterweg, de aangegeven route vermijden.

Gelukkig besloten we om op de route te blijven, we kwamen terecht op het Dijkpolderpad: een mooi kerkpad van ruim 3 km door weilanden en over bruggetjes. De hazen schoten alle kanten op, in de verte zagen we molens en een broedende zwaan in het gras. Geweldig!

Uiteindelijk gingen we via het mooie stadje Maassluis met de veerboot naar Rozenburg voor onze overnachting. Onderweg toch nog enkele zeeschepen gespot.

Zondag
Het hotel was niet best, dus lekker vroeg het bedje uit en weg daar! Wat een mooie wandeling. Nadat we over 3 bruggen hadden gewandeld voerde de wandeling door het geweldige plaatsje Brielle. Aan een trimmende man die we onderweg al eens tegen waren gekomen vroegen we waar een vroege kop koffie te verkrijgen zou zijn. Waarop hij ons zonder nadenken voor een kop koffie uitnodigde. Aardige mensen daar!

De wandeling ging verder vooral voorbij water, door bossen, duinen en langs historie (ook van WO II). Schitterende route, veel natuurschoon, fluitende vogels en wat een stilte! De laatste paar km tot Rockanje zijn we van de GR5 afgeweken om op blote voeten over het strand onze wandeltocht te eindigen.

One thought on “GR5 VAN HOEK VAN HOLLAND NAAR ROCKANJE / NEDERLANDS KUSTPAD

Comments are closed.