BLOTE VOETEN WANDELEN II

2015-04-24 19.06.53

Op het afgesproken tijdstip kwamen mijn zus en ik aan in het bos, waar een groepje ‘blote voeten wandelaars’ al stond te wachten. We werden warm verwelkomd door Lies Tienpont, de organisator van de wandeling.

Een beetje onwennig trokken ook wij onze schoenen uit. Op het strand ga ik zonder enige twijfel op blote voeten, maar in het bos waar de paden bezaaid zijn met takjes voelt dat toch een beetje raar, daar zijn we niet mee opgegroeid. In het begin ervaar je elk bobbeltje dat onder je blote voeten ligt als onprettig.

Snel leerden we dat we die gedachten los konden laten en wandelden we ontspannen met het groepje mee, alsof we nooit anders hadden gedaan! We voelden nauwelijks nog de oneffenheden op het pad. Het was zelfs heerlijk om af en toe over vochtige grond te wandelen. Wel merkten we dat we vaker naar de grond keken en nauwelijks op de omgeving letten, aan het einde wist ik helemaal niet waar ik was geweest…

Boven verwachting, was deze wandeling een relaxte, ontspannen ervaring. Het is nu niet zo dat wij ‘nooit meer anders willen dan met blote voeten’ zoals een twitteraar mij berichtte. Maar af en toe aan het einde van een lange wandeling een half uurtje verder op de blote voeten, sluit ik niet uit. Het voelt verkwikkend voor voeten en geest!

2015-04-24 19.24.49

Wil je ook eens mee met Liesje Thienpont?
De wandelingen zijn gratis en voor iedereen die mee wil. Het zijn korte wandelingen en er wordt rustig gelopen, dus ook voor de jonge deelnemers geschikt. Vind je het toch te spannend op blote voeten? Op schoenen mag je ook mee, want wandelen is gezond!

Waar: vertrek- en aankomstpunt JoeMann Paviljoen in Best (Joe Mannweg 4 in Best).
Wanneer: 29 mei, 19 juni, 10 juli, 4 september en 2 oktober 2015 (losse wandelingen, geen reeks)
Tijd: vertrek om 19:00. De wandelingen duren ongeveer 1 uur (+/- 5 km).

Handig om mee te nemen: een handdoek om je voeten nadien wat schoon te vegen.

Wel graag aanmelden bij Liesje als je mee wilt via: info@feelmax.nl
Voor meer info klik hier