PUGLIA IN DE HAK VAN ITALIË

 

WANDELVAKANTIE


Puglia – in de hak van Italië

Het mooiste tijdstip om te wandelen is ‘s ochtends met zonsopkomst. De warmte is comfortabel en de ontwakende omgeving is betoverend. De Trulli met hun puntdaken steken hier en daar boven de olijfbomen uit. Langs de weg staan de fruitbomen te glinsteren in de ochtendzon.
Weer terug in ons natte kikkerlandje denk ik met weemoed terug…

Helaas heb ik geen georganiseerde wandelreizen kunnen vinden in de streek Puglia (Apulië). Enkele reisorganisaties die wel een reis aanbieden:

SNP reizen: in Apulië overnacht je in sfeervolle en landelijk gelegen agriturismi, gesitueerd in traditionele boerderijen. Deze reis is geen echte wandelvakantie. Je ontvangt een reispakket met enkele wandeltochten. Je kunt je vakantie zo actief maken als je zelf wilt.

Via deze reisorganisaties kan je verschillende reizen naar Puglia boeken:
TUI
Fundadora
Traveldeal
D-reizen

Booking.com: boek zelf een vlucht en regel een of meerdere slaapplekken via Booking.com. Een voordeel is dat eenvoudig annuleren van je hotel vaak nog tot op het laatste moment mogelijk is. Je kan vliegen op Bari of Brindisi. Wij sliepen bij Masseria Montenapoleone en bij het wat kleinschaligere Al Trulletto (appartement in Trulli).

Agri toerisme reizen in Italië: Traveldeal Agriturismo
“Een agriturismo is een landgoed, waar eigen producten worden verbouwd. Elke agriturismo is uniek, maar over het algemeen rustig en landelijk gelegen met een groot eigen terrein en zwembad. Hier kunt u optimaal genieten van het mooie Italiaanse landschap en de gastvrijheid van de eigenaren. Meestal zijn er activiteiten, zoals een rondleiding op het landgoed, wijnproeverij, kookworkshop of (in oktober) de olijvenpluk.”

SNP Natuurreizen