DE ENIGE BERGHUT VAN NEDERLAND

Om ons voor te bereiden op de wandeltrektocht in Frankrijk komende september, reden zus Jeanne en ik naar Limburg. En wat hadden we een mooie wandeldag!

Het lopen met een zware rugzak door de heuvels van Limburg was een goede training. Gelukkig kreeg ik onderweg niet de vraag wat ik zoal bij me had – een gemiddelde trekker zou zijn neus opgetrokken hebben – om aan de kilo’s te komen had ik namelijk diverse kledingstukken uit de waszak getrokken 🙂

Ons start en eindpunt was Nederlands enige berghut: Boscafé ‘t Hijgend Hert in Vijlen. Op de website van het café staan verschillende wandelingen die je kan downloaden met een lengte van 6 tot 18 km. Zij noemen het kroegjesroutes, elke route gaat langs minimaal 1 andere horecagelegenheid. Ook zijn de routes in het café verkrijgbaar tegen betaling van enkele dubbeltjes per route. Het kan wel modderig zijn in de bossen rondom Vijlen, een wandelstok is aan te bevelen.

‘t Hijgend Hert is een plek om gewoon even op adem te komen bij een drankje en een hapje, ook als je niet actief wilt zijn. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht en voor kinderen is er volop speelgelegenheid. Tja sommige mooie plekken in Nederland heb ik al jaren voor mezelf gehouden…. maar nu kan ik toch niet nalaten om te delen.

Boscafé ‘t Hijgend Hert in Vijlen: www.boscafe.nl