AIRBORNEPAD MARKET GARDEN

Het overkomt mij regelmatig dat ik tijdens het wandelen de tijd vergeet en dat mijn voeten mij verder brengen dan vooraf gepland. Laatst hadden mijn zus en ik een wandelroute in gedachte van ruim een uur waarin een deel van het Airbornepad Market Garden was opgenomen. In ons dorp staan langs het pad ‘Parachutes voor vrijheid’ en om nog verder in de sfeer van Airborne te komen stopten we bij de luisterkei van de Paulushoef, waar het indrukwekkende oorlogsverhaal van deze boerderij wordt verteld.

Aan de grens van Son aangekomen waren we benieuwd hoe de route verder zou lopen, het pad vervolgend kwamen we via mooie landweggetjes bij Kasteel Henkeshage in St. Oedenrode uit.

Ons uurtje wandelen? Dat werd dus uiteindelijk een middag vullend programma, mét historische kennisverrijking en een gezellig drankje op het terras.

Het Airbornepad Market Garden is een lange afstandswandelroute van Lommel naar Oosterbeek met een totale lengte van 220 km. Aan het Sonse deel van de route staan ‘Parachutes voor vrijheid’ en liggen enkele luisterkeien. Op elke luisterkei staat een QR code. Als je die scant met een App op je telefoon (bv. QR Scanner) kan via een website een oorlogsverhaal worden afgeluisterd. In ons dorp liggen twee luisterkeien: bij de Paulushoef en bij het kanaal aan de Nieuwstraat.

Informatie over de Airborne route: www.airbornepad.nl