VOGEZEN – FRANKRIJK

WANDELVAKANTIE


 2016-06-27-08-35-16Vogezen –  Wandelen over Le Grand Ballon en Col de la Schlucht

Zus en ik wandelen in etappes van Maastricht naar Nice. Inmiddels wandelen we in de Vogezen. Wij volgen de gemarkeerde wandelroute Groute Routep5ad nr. 5. We bepalen vooraf de afstanden en boeken ook vooraf alle slaapplekken.

We verwonderen ons over de vergezichten, de mooie landschapstafereeltjes met rotspartijen en riviertjes, het heerlijke eten, de dorpjes van vakwerkhuisjes en de vriendelijke bewoners. En er zijn vooral heel veel onverharde wandelpaden waar wij van smullen. Hoogtepunt van onze Vogezenwandeltocht is Le Grand Ballon met een hoogte van 1.424 m.

Wil je wat minder hoogteverschillen in je wandeltochten? In de luwte van de Vogezen kan ook gewandeld worden door de wijngaarden in de Elzas, met hier en daar wat proeverijen.

Wij boeken onze overnachtingen meestal via Booking.com. Wil je liever georganiseerd boeken? Hier onder enkele tips:

SNP Reizen wandelen in Vogezen: wandelen door de bossen en langs de vele meertjes tijdens een wandelvakantie Vogezen. Maak een heerlijke wijnwandelreis door de wijngaarden van de Elzas met onderweg diverse proeverijen. Of maak een wandelreis langs indrukwekkende kasteelruïnes en mysterieuze rotspartijen in Frankrijk.

Aktiva tours: singelreis vanuit standplaats, 8 dagen wandelen door Noord-Vogezen, in een groepje.

Traveldeal: vanuit standplaats er alleen op uit. Traveldeal biedt diverse mogelijkheden.

D-Reizen: algemene site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *