1e NATIONALE BLOTE VOETEN WANDELING

2015-04-24 19.06.53

ONZE ERVARING MET BLOTE VOETEN

Op het afgesproken tijdstip kwamen mijn zus en ik aan in het bos, waar al een groepje ‘blote voeten wandelaars’ stond te wachten. We werden warm verwelkomd door Liesje Tienpont, de organisator van de wandeling.

Een beetje onwennig trokken ook wij onze schoenen uit. Op het strand ga ik zonder enige twijfel op blote voeten, maar in het bos waar de paden bezaaid zijn met takjes voelt dat toch een beetje raar, daar zijn we niet mee opgegroeid. In het begin ervaar je elk bobbeltje dat onder je blote voeten ligt als onprettig.

Snel leerden we dat we die gedachten los konden laten en wandelden we ontspannen met het groepje mee, alsof we nooit anders hadden gedaan! We voelden nauwelijks nog de oneffenheden op het pad. Het was zelfs heerlijk om af en toe over vochtige grond te wandelen. Wel merkten we dat we vaker naar de grond keken en nauwelijks op de omgeving letten, aan het einde wist ik helemaal niet waar ik was geweest…

Boven verwachting, was deze wandeling een relaxte, ontspannen ervaring. Het is nu niet zo dat wij ‘nooit meer anders willen dan met blote voeten’ zoals een twitteraar mij berichtte. Maar af en toe aan het einde van een lange wandeling een half uurtje verder op de blote voeten, is heerlijk. Het voelt verkwikkend voor voeten en geest!

2015-04-24 19.24.49

1e Nationale Blotevoetenwandeling in Nederland
Voor wie? Iedereen die van natuur houdt en graag op blote voeten loopt. Het is niet verplicht om de hele wandeling blootsvoets te lopen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Als je het blootsvoets lopen nog niet lang vol kan houden of nog maar weinig gedaan hebt, neem dan zeker een paar schoenen mee :-).
Wanneer? Op zondag 25 september 2016. De wandeling start om 11:00 uur. We wandelen in totaal een 3 á 4 uur met tussendoor een picknick (iedereen neemt zelf eten en drinken mee).
Waar? Dieren (de exacte vertreklocatie volgt nog)
Kosten? We vragen een kleine vergoeding van € 5,- per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis).
Voor meer informatie klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *