CINQUE TERRE – ITALIË

WANDELVAKANTIE


Cinque Terre

 Cinque Terre – wandelen langs de Italiaanse bloemenriviera

Wil je er een paar dagen echt tussenuit? Wat wandelen én ook vakantie vieren – genieten van de omgeving, een boottochtje, heerlijk italiaans eten, tot rust komen? Dan is Cinque Terre aan de Ligurische kust toch wel een van mijn lievelingsbestemmingen. In het voor- en najaar is het daar een heerlijke temperatuur om wat actief bezig te zijn!

Enige tijd geleden zouden zus en ik enkele dagen gaan wandelen in de Ardennen. De regen viel in Nederland met bakken uit de lucht – we zagen het moedeloos in – dat ging het niet worden… Toen besloten we om een zonniger oord op te zoeken en kwamen we uit in Cinque Terre. Wij vlogen met Ryanair op Milaan en namen de trein naar het gebied, waar we een vaste slaapplek hadden geboekt.

Je wandelt tussen de 5 dorpjes met constant uitzicht op zee. Er zijn wandelroutes tussen de kleurrijke dorpjes met keuze om langs de kust te wandelen of tussen de wat hoger gelegen steile landbouwterrassen. Laat je daarna terug vervoeren naar je hotel met trein of boot. Er is geen autoverkeer mogelijk langs de kust.

Dit zijn de dorpjes: Monterosso al Mare – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.
De dorpen zijn in 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Enkele reisorganisaties die een reis naar Cinque Terre aanbieden:

SNP Reizen: wandeltrektocht van 1 week met overnachting in sfeervolle en comfortabele familiehotels in de plaatsjes Camogli, Bonassola en Monterosso.

Lavida Travel: vlucht met hotel – dat op slechts een paar passen van het zandstrand van Monterosso ligt.

Booking.com: boek zelf een vlucht en regel zelf een of meerdere slaapplekken via Booking.com. Een voordeel is dat eenvoudig annuleren vaak nog tot op het laatste moment kan. Wij overnachtten steeds op dezelfde plek. Bij Il Borgo Di Campi, een appartementen complex, iets hoger gelegen bij Rio Maggiore, met schitterend uitzicht op zee. Langs het kleinschalige complex rijdt een bus naar Rio Maggiore.

Andere mogelijkheden voor het boeken van een vaste slaapplek voor meerdere dagen:
TUI (verschillende overnachtingsmogelijkheden) 
Traveldeal (veelal mooie aanbiedingen inclusief vlucht)
D-Reizen (algemene site)

SNP Natuurreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *