LEESVOER

Naast het wandelen geniet ik ook van lezen. Deze boeken zijn wandel gerelateerd:

WILD – Cheryl StrayedWild

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich in een diep dal: haar moeder is overleden en ze ligt in scheiding. Ze neemt haar meest impulsieve beslissing ooit en begint aan een voettocht van 1700 kilometer – langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht.

Dit boek boeit van begin tot einde. Aan de voorkant van de wandeltocht gaat ze af op adviezen van anderen, neemt dit niet al te serieus waardoor ze heel bleu aan de tocht begint. Ze laat in het boek duidelijk zien dat ze regelmatig voor zich zelf moet kiezen om haar doel te bereiken.

Het boek is ook verfilmd. Voor meer informatie: klik hier.
Het boek is verkrijgbaar bij Bol.com:

ik ga op reis en laat achter – Simone Awhina, jessica Menhereik ga op reis en laat achter

Als twijfel en wanhoop het leven van Simone beginnen te overheersen, en ze een burn-out nabij is, besluit ze impulsief de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te lopen. Hartje zomer, ruim 800 km over hoge bergen en door diepe dalen, helemaal alleen. Simone komt zichzelf tegen en beleeft haar heftige maar avontuurlijke leven opnieuw. De eindeloze stappen, eenzaamheid, vermoeidheid en de bijzondere mensen op haar pad helpen haar de reis naar binnen te maken. Met het volbrengen van deze zware tocht is het rusteloze zoeken voorbij en datgene waar ze jaren naar verlangd heeft, komt bij terugkeer in Nederland geheel onverwacht in haar leven.

Het verhaal van Simone is mooi. Soms wandelt ze alleen, soms met andere wandelaars waarbij diepgaande gesprekken ontstaan, en dan weer bewust in haar eentje om alleen met haar eigen gedachten te zijn. Daarnaast geeft het boek een goede indruk van praktische zaken waar je mee te maken krijgt tijdens het lopen van de Camino.
Verkrijgbaar bij Bol.com:

DE ONWAARSCHIJNLIJKE REIS VAN HAROLD FRY – Rachel JoyceDe onwaarschijnlijke wereld van Harold Fry

Wanneer Harold Fry op een doordeweekse ochtend zijn huis verlaat om een brief te posten, weet hij nog niet dat hij op het punt staat naar de andere kant van het land te lopen. Hij draagt geen wandelschoenen, heeft geen kaart en geen telefoon bij zich. Hij weet alleen dat hij moet blijven lopen.
Tijdens zijn pelgrimstocht vanuit het zuidelijkste puntje van Engeland naar Berwick-upon-Tweed, de noordelijkste stad van het land, ontmoet Harold Fry allerlei mensen die begaan zijn met het doel van zijn reis en die hun verhaal aan hem vertellen. Een enkeling neemt deel aan zijn voettocht. Zijn vrouw probeert er ondertussen achter te komen waarom Harold vertrok, en ze besluit hem uiteindelijk achterna te gaan. Ondanks de fysieke afstand tussen de twee komen ze steeds dichter tot elkaar. De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry is een inspirerend verhaal over liefde, hoop, vriendschap en voor de kleine dingen in het leven

Op advies van een vriendin heb ik dit boek toegevoegd aan de lijst. En ik heb er van genoten…..!
Verkrijgbaar bij Bol.com:

DE DINSDAGVROUWEN – MONIKA PEETZ dinsdagvrouwen

Al vijftien jaar kennen ze elkaar van de cursus Frans. Elke eerste dinsdag van de maand gaan ze eten bij hun favoriete Franse restaurant en een keer per jaar gaan ze samen een weekendje weg. Maar dit jaar is alles anders: Judith, die net weduwe is geworden, wil ter nagedachtenis van haar overleden man een pelgrimsreis naar Santiago de Compostella maken. Bezorgd om hun treurende vriendin, besluiten de Dinsdagvrouwen Judith op deze reis te begeleiden. Stap voor stap komen de vijf vrouwen een geheim op het spoor, dat hun levens op zijn kop zet en hun vriendschap enorm op de proef stelt.

Een heerlijk humoristisch boek om jezelf in te verliezen op een wat minder mooie dag. Leest gemakkelijk weg, veel passages zijn herkenbaar voor wandelaars of juist niet waardoor het grappig is.

Verkrijgbaar bij Bol.com:

NIET DE RACE MAAR DE REIS – JOLANDA LINSCHOOTEN 

Hoe is het om in je eentje dwars door Engeland, Wales en Schotland te rennen? Ultraloopster Jolanda Linschooten deed het. Ze liep in zes weken een trailrun van 2000 km, in de eenzaamheid van de ruige natuur, door weer en wind.
Het was heerlijk – ze voelde de snelheid in haar benen, in haar hele wezen, en ze was één met de elementen. Maar het was ook afzien door kou en intense vermoeidheid. De reis keerde haar emotioneel binnenstebuiten, maar uiteindelijk overwon ze zichzelf.
Jolanda Linschooten is avonturier en fotografe. Bovendien is ze een van Nederlands sterkste ultratrail-loopsters. Ze heeft een reeks reisboeken op haar naam staan en houdt presentaties over haar tochten. In Niet de race maar de reis vertelt ze wat een extreme voetreis met haar doet.

Alhoewel het niet wandelen is maar rennen is dit een boeiend boek voor de hiker. Jolanda zoekt het extreme op, petje af voor haar doorzettingsvermogen!

frieda klein serie – Nicci French

BLAUWE MAANDAG  –  DINSDAG IS VOORBIJ  –  WACHTEN OP WOENSDAG  –  DONDERDAGSKINDERENDENKEN AAN VRIJDAGALS HET ZATERDAG WORDTDE DAG VAN DE DODEN

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.

Als je van thrillers houdt, deze boeken lezen lekker weg, zijn spannend en het is geweldig dat Frieda Klein zich alleen wandelend voort beweegt. Wat zou het toch mooi zijn als je altijd de tijd en rust kunt vinden om alle afstanden wandelend af te leggen!
Verkrijgbaar bij Bol.com:

Het laatste – en zeer spannende deel: