MERCANTOUR – FRANKRIJK

WANDELVAKANTIE


Mercantour –  het ongerepte van de Franse Alpen

Op onze wandeltocht van Maastricht naar Nice (GR5) komen we ook door de Franse Alpen, dat duurt nog even – enkele jaren zeg maar. We kijken er nu al naar uit!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik samen met lief en kinderen een trektocht maakte door de Mercantour, van het ene bergdorpje/gehuchtje naar het volgende. Wij maakten de tocht met een ezel. Dat was leuk voor de kinderen en gemakkelijk voor ons, ouders.

Overdag bewegen in de buitenlucht, genieten van de omgeving en van elkaar. De wandelafstanden waren voor zowel ouder als kind acceptabel. Op het heetst van de dag zochten we een plekje aan een watertje om te genieten van het meegekregen lunchpakket van die dag. Aan het einde van middag kwamen we elke keer weer in een andere slaapplaats aan, waar de bedden waren opgemaakt en het eten voor ons werd gekookt. Alleen even ezel Nikita verzorgen – die zich telkens weer na een borstelbeurt lekker door het stof liet rollen voordat ze de wei in ging.

Onze kinderen – inmiddels tieners – kijken hier nu op terug als een mooie vakantie herinnering die ze niet snel zullen vergeten.

SNP Reizen wandelen in de Mercantour: de turkooizen spiegels van de Alpes Maritimes, 9-daagse wandelvakantie langs auberge’s en hotelletjes. Te boeken van 1 juni tot 30 september van elk jaar.

SNP Reizen wandelen in de Mercantour met ezel: bergwandelen met ezel door de Alpes Maritimes, gezinsvakantie langs yurt en herbergen. Te boeken van 1 juni tot 30 september van elk jaar.

SNP reizen ezeltocht met het gezin: alle ezeltochten van SNP in Frankrijk.
SNP Natuurreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *