BRABANTS VENNENPAD

Brabants Vennenpad

Brabantse Vennenpad

 Brabants Vennenpad

Dit wandelpad van 233 km lengte is een streekpad door de Brabantse gebieden van de Kempen en de Meierij. De afwisselende route voert langs Brabantse vennen, over de Strabrechtse Heide, door het Dommeldal, de Kampina, Landgoed De Utrecht en De Malpie. Het pad gaat zelfs nog even over de grens bij Achelse kluis. Natuurgebieden die aan elkaar worden geregen door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Veel natuur en natuurlijk veel Brabantse dorpen met hun logies en openbaar vervoer, watermolens en boerderijen, en oude landbouwnederzettingen. Het Brabants Vennenpad laat zien wat er bleef en wat er veranderd is door het economische succes van het zuiden.

Ik woon zowat aan deze route, ik heb me er over verbaast dat mijn omgeving zoveel moois te bieden heeft. Waar je dicht op woont, zie je vaak niet…

De route start officieel in het plaatsje Heeze, maar omdat het een ronde is maakt het niet uit waar je start. In het boekje Het Brabantse Vennenpad is de route in etappes verdeeld met per etappe een landkaart en een beschrijving van de wandelroute en wetenswaardigheden.

Het boekje kan je bestellen bij Bol.com voor € 16,90 via deze link
of zie de pagina https://www.wandelzusje.nl/reisgidsen/