GR 5

Het Grote Routepad 5 loopt van de Noordzee naar de Franse Riviera en heeft een lengte van ruim 2400 km.

Net onder Maastricht raakt de GR5 het Pieterpad, het wandelpad dat loopt van Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Maastricht van bijna 500 km lang. Veel lange afstandswandelaars die het Pieterpad van noord naar zuid hebben gewandeld gaan verder zuidwaarts richting Nice, dat na 2100 wandelkilometers kan worden bereikt. Ook wij hebben deze route gevolgd en zijn inmiddels tot aan het meer van Geneve gewandeld. Onze ervaringen kan je vinden op deze website.

Wij zijn besmet met het GR5 – virus, mijn zus en ik. GR5, ‘de mooiste en pittigste lange afstandswandeling van Europa’ zoals het ook wel wordt genoemd. Als je er eenmaal aan bent begonnen, wil je het ook afmaken. Pittig? Ja zeker. Maar je kunt de afstand op eigen tempo afleggen. Dan doe je wat minder km’s op een dag. Zo doen wij het dus.

Daarom vinden we het dan ook geweldig dat de thriller serie GR5 op de Belgische zender Een wordt uitgezonden. We zitten elke zondagavond gekluisterd aan de buis en verheugen ons op onze volgende etappe!

Op deze website kan je onze wandelervaringen vinden. Na elke etappe die we hebben afgelegd heb ik onze praktische ervaringen beschreven: de lengte van de etappes, vervoer, overnachtingsplekken en wandelgidsen. Deze info kan je hier vinden.

Verder beschrijf ik tijdens elke tocht onze dagelijkse ervaringen op Facebook. Die staan ook geplaatst in de berichten van deze website. Lees deze eens van afgelopen jaar: gr5-van-les-brenets-villers-le-lac-naar-nyon. Of de belevenissen van Bokrijk naar Pietersberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *